Enquesta veïnal parcial sobre el pla del carrer Comerç a Vilafranca

0
1253

L’Ajuntament de Vilafranca portarà al ple d’aquest mes de novembre l’aprovació inicial del pla de regeneració urbana del carrer Comerç i de tot el barri del Molí d’en Rovira. El projecte ja està definit i serà finalment la Generalitat qui hi doni l’ok definitiu, però el veïnat també hi té alguna cosa a dir i l’Ajuntament ha obert un procés de participació ciutadana (mitjançant una bustiada) per tal que les persones residents al barri opinin sobre tres aspectes: els 15.000 m2 de zones verdes que s’hi preveuen (especialment, una de gran a la part central del barri), equipaments que convenen al barri (hi haurà una reserva de 3.000 m2) i els usos i activitats que s’hi poden preveure.

El tinent d’alcalde Francisco Romero explica que repensar tot un barri de 80.000 m2 és un cas “únic a Catalunya” per la seva magnitud, i que pot ser una “oportunitat a mig termini” per convertir el Molí d’em Rovira en un barri de primera que sigui “motor econòmic i social” de la vila. En aquest sentit, l’alcalde Pere Regull creu que l’Ajuntament ho ha de deixar tot a punt perquè “quan la reactivació econòmica sigui real”, el sector de la construcció aposti pel barri. El pla preveu que es puguin construir pisos a la façana del carrer Comerç que no superin les alçades de les naus vinícoles en funcionament, i a la zona a tocar de l’Av. Barcelona es preveu blocs més elevats.

Regull ja ha avançat que al nou Molí d’en Rovira hi han de conviure els usos residencial, industrial o comercial. Per fer-ho atractiu, anuncia que s’hi eliminaran les seves “deficiències històriques”: es faran voreres amples, aparcaments, es faran accessos cap al centre i es crearà un passeig a la zona del carrer Comerç un cop s’acabi la urbanització de la zona del carrer Papiol.

FER UN COMENTARI