Entitats de Vilafranca reclamen a l’Ajuntament poder vendre llibres i roses al carrer

0
449
foto: Carles Fortuny.

Vint-i-set entitats i associacions de Vilafranca han elaborat un manifest per demanar a l’Ajuntament que els deixi vendre llibres i roses al carrer aquest Sant Jordi. Totes elles insisteixen que la diada de Sant Jordi suposa una font d’ingressos “clau” per al finançament del seu dia a dia i denuncien que la decisió del consistori de permetre només la venda al carrer de floristeries i llibreries els perjudica. Per aquest motiu reclamen a l’Ajuntament que divendres els cedeixi part de l’espai públic per poder fer parada, “tal com s’ha fet a molts municipis catalans”, indiquen a la vegada que denuncien la manca de voluntat política del govern local per permetre’ls-ho.

El manifest íntegre diu:

“Per a moltes associacions vilafranquines, la venda de roses i llibres per Sant Jordi és clau per al finançament de les nostres activitats durant tot l’any. A causa de la suspensió de la diada per la situació d’emergència sanitària de la Covid 19 l’any anterior i per la decisió de l’ajuntament de Vilafranca de només permetre’n la venda a professionals enguany, desenes d’organitzacions, entitats i col·lectius sense ànim de lucre ens quedarem per segon any consecutiu sense la possibilitat de tenir una parada a la Rambla Sant Francesc.

És per això que des del teixit associatiu vilafranquí exigim al consistori que trobi una solució i se’ns cedeixi part de l’espai públic per seguir desenvolupant la nostra activitat a l’aire lliure, tal i com s’ha fet a molts altres municipis catalans. Considerem que és una qüestió de manca de voluntat política per part de l’Ajuntament ja que els criteris establerts pel PROCICAT no prohibeixen la venda de roses i llibres a mercats i espais a l’aire lliure.

És possible garantir les mesures sanitàries establertes per les autoritats sanitàries i alhora, celebrar les tradicions, tenir presència a l’espai públic i garantir les formes locals de celebració i finançament de les desenes d’associacions que fem viva la nostra vila!

Per un Sant Jordi popular, per un Sant Jordi de tothom!”

Associacions signants:

AEIG La Canadenca, AEIG Pere II i Sta. Maria de Foix, Arran Vilafranca, Ateneu Popular X, Ball de Figuetaires de Vilafranca, Ball de Gitanes de Vilafranca, Ball de Panderetes, Ball de Pastorets de Vilafranca, Ball d’en Serrallonga de Vilafranca, Ball Pla de Vilafranca, Bastoners de Vilafranca, Baula Xarxa Solidària, Bosc Verd, Capgrossos de Vilafranca, Casal Popular La Gueralda de Vilafranca, Cercolets de Vilafranca, Colla de Castellers Xicots de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Vilafranca, Grup d’Esplai Parroquial (G.E.P.), La Barraca de la Festa Major Popular de Vilafranca, La Ruda, Moviment Infantil de Vilafranca (M.I.V.), Nans de Vilafranca, Penedès Amb Palestina, Sindicat Llogateres Penedès, SOS Penedès i UCFR Vilafranca

FER UN COMENTARI