Entra en servei una plataforma digital de venda de comerç local del Vendrell

0
337

No és casualitat que la seva presentació s’hagi fet davant del Mercat Municipal. 17 de les 22 parades del Mercat s’han adherit a la Plataforma Aprop i representen gairebé la meitat dels comerços vendrellencs que des d’avui dimarts ofereixen la possibilitat de vendre a través d’aquest canal d’internet. En total són 45 els establiments adherits, i n’hi ha quatre més que ho estaran aviat, segons ha dit el regidor de Comerç, Rubén Gràcia. Un Marketplace que vol ser una competència directa d’Amazon i de totes les plataformes de venda digital, oferint producte de proximitat, servit a domicili en 24 hores, i comprat a la botiga que es vulgui. En total hi ha, per ara, 6.000 productes a escollir.

Per comprar-hi, cal registrar-se al web elvendrell.aprop.online. A partir d’aquí, el funcionament és molt intuïtiu. Es pot comprar per comerç o per categoria de producte. Apareix cada producte amb una foto, el preu i la botiga que el ven. Amb un clic, es posa l’article al cistell de la compra. Es pot comprar amb una mateixa comanda tants productes com es vulgui i de diferents establiments. En acabar, es paga, se selecciona el dia i hora que es viol que es porti a casa (inicialment, només s’ofereix la franja horària de 6 a 8 de la tarda) i només cal esperar 24 hores per tenir-ho. A més, la repartidora serà una persona del Vendrell que es trobi a l’atur, i ara contractada per Aprop. La compra mínima és de 25 euros, i per compres superiors a 99 euros, el repartiment és gratuït (altrament, els ports són 2,99 euros per al Vendrell i 3,99 oper a la resta de la comarca). També s’ofereix la possibilitat de repartir a la resta de l’Estat (amb uns ports superiors).

David Barbeito, gerent de la plataforma Aprop, explica que en la vintena de ciutats de Catalunya on ja funciona la plataforma, entre elles Vilafranca i Sant Pere de Ribes, “el client principal és el que viu més allunyat del nucli, en urbanitzacions…, que hi veu un avantatge”. La majoria de vendes, el 70%, es fan entre 9 i 11 de la nit, amb una comanda mitjana de 99 euros i 5,8 comerços implicats.

Salva Rodríguez, president del CIT,, ha destacat el fet que es pugui pagar la comanda amb targeta de crèdit o també amb bizum, un fet gens habitual en les plataformes de venda, que dona confiança a aquella persona que encara tingui recança a donar el seu número de targeta.

Sergi Pizarro, president del Mercat Municipal, considera que aquest Marketplace “era l’empenta que ens feia falta per arribar a gent que per maca de temps no ve al Mercat i des del sofà de casa, amb un clic pot fer la compra”.

FER UN COMENTARI