El projecte de reciclatge d’olis vegetals usats impulsat pel centre especial de treball d’Entrem Grup cooperatiu d’inserció laboral, va permetre que l’any 2019 es recollissin 43.600 litres d’oli usat a 66 escoles, 11 ajuntaments i 140 establiments d’hostaleria de la vegueria Penedès.

Tots aquests litres d’oli han permès generar 34.800 litres de biodièsel i ha suposat un estalvi d’emissions de diòxid de carboni de més de 57 tones. A més, amb tota aquesta recollida s’han pogut estavliar 106.000 euros en depuració d’aigua; es calcula que per cada litre d’oli que s’aboca a l’aigüera, es contaminen  mil litres d’aigua, per tant, s’ha evitat la contaminació de més de 43 milions de litres d’aigua. A banda d’aquesta vessant relacionada amb la sostenibilitat, amb aquest projecte de recollida d’oli usat, es dona feina a persones amb discapacitat de la cooperativa Nou Verd, del grup Entrem.

L’impacte de la covid-19 fa preveure que aquest 2020 les dades de recollida d’oli usat disminuïran significativament, ja que les escoles han estat tancades bona part del curs i  els restaurants i empreses del sector de l’hostaleria també.

 

FER UN COMENTARI