El partit republicà demana que s’obri un procés participatiu on la ciutadania pugui decidir el futur del projecte

ERC Cunit s’ha posicionat en contra del projecte per reobrir la finca de Cal Pla i insta a l’Ajuntament que es plantegi la compra de l’edifici per fer un projecte de municipi i participatiu.

El partit republicà ha denunciat que la creació d’un càmping-resort amb una piscina d’onades va en contra de qualsevol criteri de sostenibilitat: “Es tracta d’un projecte elitista i que no té en compte l’emergència climàtica, la contaminació acústica i la mobilitat”. La portaveu i regidora Carme Martínez admet que “cal fer inversions, però no a qualsevol preu” i recorda que projectes com aquest han acabat fracassant en altres indrets.

Així mateix, Martínez apunta que no entén “l’obsessió d’Impulsem Cunit, PSC i En Comú Podem de destrossar l’entorn natural de Cunit” i sol·licita que s’obri un procés participatiu on la ciutadania pugui valorar i decidir el futur del projecte i del municipi.

Des d’ERC Cunit asseguren que la construcció del complex per a surfistes ha tornat a refermar la necessitat de fer una modificació del Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal en diferents àmbits, considerant nous criteris de sostenibilitat.

El Geven també ho avisa

El Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès (Geven) va ser el primer en advertir que el projecte podria tenir un “greu impacte irreversible”. En aquell moment, el Geven es va remetre a l’informe ‘Estat de la Natura de Catalunya 2020’, on s’assenyala que el canvi d’usos del sòl és un dels factors bàsics de la pèrdua de biodiversitat. Al mateix temps, avisaven que crear la piscina és una “aberració” davant la crisi climàtica. Per això, l’entitat va exigir a l’Ajuntament que refusés el projecte i treballi altres alternatives.

FER UN COMENTARI