ERC de l’Alt Penedès denuncia que la política de pactes de JxC i el PSC els aïlla

0
583

ERC denuncia que darrere els pactes sociovergents al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i a la Mancomunitat Penedès Garraf hi ha la voluntat d’aïllar-los. La presidenta d’ERC al Penedès, l’alcaldessa de Gelida Lluïsa Llop, afirma que “arreu on han pogut, Junts per Catalunya i el PSC han fet un mur de contenció al voltant d’ERC” per deixar-los fora del govern, justament en el moment en què el partit és més fort: té 78 regidories, sis alcaldies i deu conselleries comarcals a l’Alt Penedès.

Pol Pagès, alcalde quintinenc i president d’ERC a l’Alt Penedès, ho qualifica com a “pacte partidista de l’establishment i de l’statu quo entre l’antiga CDC i el PSC”, deixant de banda el partit que té algunes de les alcaldies més importants de la vegueria, com Vilanova, Sitges, Sant Sadurní i Gelida. Segons Pagès, després de quatre dècades d’hegemonia entre CiU i el PSC, ara “miren pel retrovisor, no volen que els avancem i ens intenten aïllar, i el que cal és estar més pendents de l’horitzó”. El seu temor és que “el que es pacta als despatxos també serveixi pel que no vol el territori, com el quart cinturó”.

La proposta d’ERC és, en definitiva, “posar el comptador a zero i tornar a negociar des del principi amb JxC”. Hi ha de temps fins dissabte de la setmana que ve al Consell Comarcal, data de constitució del plenari, i una setmana més a la Mancomunitat.

FER UN COMENTARI