ERC de Vilafranca exigeix un casal d’hivern i replantejar la pista de gel i els llums de Nadal

0
975
La portaveu, Mònica Hill, acompanyada pels regidors Salvador Campamà, Pere Sàbat i Gemma Urgell. // FOTO: LA FURA

El grup municipal d’Esquerra Republicana a Vilafranca ha insistit aquesta setmana en la necessitat de tenir propostes d’activitats d’hivern per a les famílies vilafranquines. Mònica Hill, regidora i portaveu del partit, lamentava que l’equip de govern “no hagi posat en marxa el casal d’hivern que va proposar ERC en una moció el 18 de desembre del 2018 i que es va aprovar per unanimitat, ja que entenem que no s’ha dut a terme aquesta oferta educativa per deixadesa, manca de voluntat i irresponsabilitat”.

Hill valorava positivament que enguany els horaris de la Fàbrica de Joguines permetin més visites que en la seva primera edició el passat hivern, però criticava la manca d’activitats obertes a tothom: “la majoria d’activitats infantils d’hivern es duen a terme al voltant de la Fira de Santa Llúcia i són tallers de pagament organitzats per empreses privades; de manera que no s’adapten al model que busca el nostre partit per un lleure educatiu a l’abast de tothom”. En aquesta línia, ERC proposa un casal d’hivern per a infants i joves amb horaris de matí i de tarda, que depengui de l’Ajuntament i on els infants “puguin passar-ho bé a la vegada que se’ls transmeten valors”.

Per altra banda, el partit rebutjava la pista de gel a causa del seu enorme impacte mediambiental: “aquest any, com que no s’han rebut les subvencions necessàries, la pista serà descoberta i per mantenir el gel encara farà falta un consum d’aigua i energia més gran. Nosaltres proposem que, si no es vol prescindir de la pista, es construeixi de manera sintètica i no exigeixi un malgastament tan gran d’energia, perquè sinó la ciutat no podrà mantenir el certificat Biosphere”.

També feien un toc d’atenció al voltant dels llums de Nadal: “l’equip de govern hauria de garantir un procés transparent en la seva instal·lació i caldria fer un nou concurs públic per tal que els llums siguin més creatius, variats i imaginatius”.

Finalment, Hill recordava que l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient als balcons de la Casa de la Vila hauria de ser visible per a tothom, i per això proposava que els infants amb mobilitat reduïda puguin tenir un espai reservat a la plaça de la Vila per poder-ho veure.

FER UN COMENTARI