ERC de Vilafranca reclama al govern que desencalli el futur de l’antic hospital i la nova biblioteca

0
77

Esquerra Republicana de Vilafranca a vol que el govern abordi el futur de dos equipaments que consideren estratègics: l’antic hospital i la segona biblioteca i demanen que ho faci comptant la participació de la ciutadania i consensuant els projectes amb els grups de l’oposició. “No es tracta de començar les obres d’aquests equipaments, però sí de posar les bases i definir de forma consensuada entre els grups municipals i la ciutadania, el futur d’aquests per així, quan sigui possible, poder-ho dur a terme”, afirmava el regidor d’ERC, Salvador Campamà.

Pel que fa a l’antic hospital, els republicans denuncien l’estat de deteriorament en què es troba l’edifici i expliquen que l’Ajuntament hi està destinant diners per frenar-ne el deteriorament “convertint-se en un pou sense fons”. Per aquest motiu veuen necessari decidir els usus de l’edifici i invertir-hi per posar-lo al servei de la ciutadania. La proposta de la formació independentista és convertir l’edifici en centre cultural i cívic de referència, però consideren que la decisió sobre els usos als que s’ha de destinar s’ha de prendre de forma conjunta amb altres forces polítiques, entitats de la vila i participada amb el conjunt de la ciutadania.

Els republicans demanen també que es compleixi el Pla de Biblioteques i Lectura Pública de Vilafranca, aprovat pel Ple l’octubre de 2018 i es comenci a treballar en una nova biblioteca per a la vila. Des d’ERC proposen que aquesta s’ubiqui en algun dels cellers del carrer Comerç i demanen que la nova biblioteca sigui un equipament del segle XXI, de manera que, a banda del servei de préstec i moltes altres activitats que ja ofereix la Torras i Bages, sigui un centre de creació en camps com la música, l’escena i la imatge.

Els regidors independentistes diuen no entendre perquè el govern municipal va votar en contra, al darrer Ple, de la moció que va presentar ERC en relació als dos equipaments:“ No és un problema de finançament i de inoportunitat en l’actual context de covid, tal i com va justificar el Govern, ja que el que proposem és, únicament, definir durant el que queda de mandat l’ús de l’antic hospital i la ubicació de la segona biblioteca, així com començar a buscar finançament en d’altres institucions “ exposen a la vegada que conclouen que la negativa del govern respon a “manca de voluntat política i la inexistència d’un projecte de ciutat”.

FER UN COMENTARI