ERC demana a l’Ajuntament de Vilafranca que obri una línia d’ajudes directes a autònoms i establiments que han hagut de tancar

0
340

El grup d’ERC a Vilafranca ha criticat la resposta que el govern municipal ha donat i està donant al sector comerç i, per extensió, al de la restauració, l’hoteleria i la cultura. Els republicans diuen haver parlat amb diferents associacions de comerciants de la vila i apunten que si la situació del teixit comercial local ja era difícil abans, de la pandèmia ençà no ha fet res més que empitjorar fins arribar a la situació crítica actual. “Cal fer una acció ràpida i contundent perquè la campanya que s’ha fet fins ara, la dels Vilafrancs, no ha tingut els resultats esperats”.

Des d’ERC insisteixen en la necessitat de posar en marxa una línia d’ajuts directes a autònoms i establiments que s’han vist obligats a tancar durant la primera i segona onada o bé que acreditin haver perdut bona part de la facturació. Els republicans es queixen que al mes de març ja van demanar aportar diners directes al sector, però l’equip de govern els va explicar que no creia en les ajudes directes i que per això fomentaria la compra de Vilafrancs (vals de compra per valor de 50 euros però pagant-ne 30, amb la diferència aportada majoritàriament per l’Ajuntament). “Dels 500.000 euros que el govern preveia destinar a la campanya dels Vilafrancs, només se n’han exhaurit 60.000. És un fracàs total i ens trobem que set mesos després de l’inici de la pandèmia, estem en el mateix lloc”, manifestava la regidora Gemma Urgell.

Davant d’això, els repubicans es pregunten en quines accions destinarà el govern aquests més de 400.000 euros que no s’han gastat i demanen que es dediquin a impulsar una línia d’ajudes directes als sectors del comerç i la restauració i que en els pressupostos de l’any vinent es destini una partida per injectar diners en altres sectors també clau com el de la cultura i el turisme. “No demanem res que l’Ajuntament no pugui fer. Cal actuar ja, perquè fins ara s’ha estat perdent el temps”, reblava Urgell.

Incertesa davant la campanya de Nadal

ERC també es mostra molt crítica davant la manera com el govern està gestionant les accions destinades a promoure el comerç local per la campanya de Nadal: “Hi ha una manca de lideratge real i si l’Ajuntament no s’activa ja, es perdrà una de les campanyes més importants com és la de Nadal, i més aquest any”, deia Urgell a la vegada que denunciava que mentre molts pobles aquest cap de setmana encendran els llums de Nadal a Vilafranca la il·luminació de Nadal encara s’està licitant. Els republicans expliquen que han fet arribar al govern propostes per dinamitzar els carrers i el comerç, però que no han obtingut resposta.

 

 

FER UN COMENTARI