ERC demana que l’Ajuntament de Vilafranca doni permisos menstruals

0
199

ERC ha presentat una moció per ser debatuda en el proper ple municipal en la qual insta l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca a implantar un permís menstrual entre tot el personal femení de l’administració local, tal com ja ha fet l’Ajuntament de Girona. La mesura seria pionera i segons la regidora republicana Montse Espinosa, té com a objectiu “trencar tabús i de parlar obertament de tots els aspectes que comporta la menstruació, que afecta a la meitat de la població durant bona part de la seva vida”.

En concret, ERC planteja que hi pugui haver un permís menstrual de dotze dies a l’any, els dies que les dones no es troben bé perquè tenen la regla. Si s’aprova tal com proposta Esquerra, l’Ajuntament hauria d’obrir un període de negociació d’un màxim de sis mesos amb el comitè d’empresa, per implantar-ho tant a funcionàries com a treballadores laborals i de l’Institut de Formació.

La seva idea seria que servís com a exemple perquè la mesura s’estengués també a altres institucions i a l’empresa privada.

FER UN COMENTARI