ERC demana que s’agilitzi l’activació del Pla de Xoc Social

0
309
Representants d’ERC davant la seu de Serveis Socials. // ERC VILAFRANCA

El passat mes de maig tots els grups municipals de Vilafranca van aprovar un Pla de Xoc per ajudar a les persones i famílies amb menys recursos a superar la crisi socioeconòmica derivada dels efectes del confinament i la covid-19.

La portaveu d’Esquerra a Vilafranca, Mònica Hill, apuntava aquesta setmana que “a mitjans de juliol hi ha algunes mesures del pla que encara no s’han posat en marxa” i considerava que “no hi ha hagut una difusió suficient dels ajuts i molts veïns no els estan sol·licitant perquè o no els coneixen o no saben que estan a l’abast de tothom”. Aquesta situació, asseguren, també s’ha donat amb els ajuts pels casals d’estiu i la tardança en la publicació de les activitats per a joves: “fins al mes de juliol no s’han fet públiques les activitats juvenils de La Nau, i moltes famílies ja s’havien organitzat o havien optat per participar en activitats d’altres municipis”. En aquesta línia, els republicans critiquen que “el govern no ha fet una proposta oberta a joves amb diversitat funcional”.

Ajuts a l’habitatge

Els regidors d’ERC asseguren que el govern sociovergent “no pensa generar una línia d’ajuts al lloguer i a l’habitatge”, com s’especifica al tretzè punt del Pla de Xoc; i denuncien que no es vagi suspendre de manera immediata el pagament del lloguer dels pisos socials de l’Ajuntament durant la pandèmia i que no s’hagi activat el servei d’informació i mediació en l’habitatge,  aspectes que es projectaven als punts 14 i 15 del pla.

Finalment, els republicans recordaven que cal ampliar el parc municipal d’habitatges i apuntaven que l’aportació econòmica que enguany no es destinarà al Vijazz ni a la festa major s’incorpori en ajuts socials.

FER UN COMENTARI