El grup municipal d’ERC ha comparegut aquest dilluns davant dels mitjans de comunicació per mostrar la seva preocupació en relació al projecte de recuperació de l’espai natural de les Madrigueres. Els republicans han denunciat la lentitud en què avancen els treballs i han acusat l’Ajuntament de tenir l’espai “abandonat”. “Dóna la sensació que hi ha una certa deixadesa” ha manifestat la regidora Eva Mata, que ha criticat que no s’ha fet una neteja profunda de la vegetació invasora i que tampoc s’han reposat les cordes d’abalisament que han caigut i que tenen la funció d’acordonar tot l’espai protegit.

Construcción de la passera que ha d'unir Sant Salvador amb l'espai natural de les Madrigueras
Construcción de la passera que ha d’unir Sant Salvador amb l’espai natural de les Madrigueras

Mata també ha retret al govern que encara no s’hagi actuat a la zona situada entre la carretera i el mar. I és que, ni s’ha procedit a crear el sistema de dunes ni les llacunes indispensables perquè les aus s’hi aturin. “Tenim la sensació que el govern només es preocupa per acabar la passera que ha d’unir Sant Salvador i les Madrigueres i que, en canvi, està deixant en segon terme tots aquests altres elements imprescindibles per garantir la renaturalització de l’espai”, ha dit la regidora.

Subvenció de 18.000 euros

Mata també ha anunciat que la Diputació de Tarragona ha concedit una subvenció de 18.000 euros per invertir a les Madrigueres. Una aportació que ha atribuït a les gestions fetes mentre va ser titular de Medi Ambient.

Desconeix a quina actuació concreta els destinarà el govern local però aposta per crear un pas en sec que permeti creuar la riera de la Bisbal mitjançant un camí de lloses de formigó. “Actualment si vols creuar la riera a peu o amb bicicleta has de vigilar si baixa aigua per no relliscar”, ha explicat Mata, que també ha recordat que la riera no s’ha d’entendre com un destorb sinó com un element ecològic important de tot l’entorn.

FER UN COMENTARI