ERC es queixa de “l’opacitat i nul·la reciptivitat” de la regidoria d’Educació de Vilafranca

0
539

El grup local d’ERC a Vilafranca denuncia “l’opacitat” del govern de Vilafranca en matèria educativa i la seva “nul·la receptivitat” davant les propostes que els republicans li plantegen per tal de fer front a l’actual situació d’emergència educativa i “a la problemàtica endèmica de segregació escolar que pateix Vilafranca”.

Segons els republicans, des de l’inici de la pandèmia han fet arribar al govern diverses propostes per minimitzar l’impacte de la bretxa digital i per fer accessible a tota la població l’accés a activitats educatives fora de l’horari lectiu, però sempre s’han topat amb el silenci de la regidoria d’Educació. I com a exemple, expliquen que a primers d’octubre van fer arribar per escrit una bateria de preguntes a la regidora, Xell Montserrat, sobre qüestions com la implicació de l’Ajuntament en el subministrament de mascaretes transparents al professorat que imparteix classe a alumnat amb deficiència auditiva. “El silenci ha estat la resposta del Govern, i això malgrat que la llei els obliga a respondre les preguntes en un termini màxim de quatre dies. No és el primer cop que la regidoria d’Educació incompleix els terminis legals; aquest fet ha esdevingut pràctica habitual en aquest departament “ reblen.

ERC denuncia també que cada curs els costa “molta insistència” poder accedir a les dades sobre distribució de l’alumnat tots els centres educatius de la ciutat i que enguany encara les esperen: “en un context com l’actual, la manca d’igualtat d’oportunitats, inherent a la segregació escolar, és més greu que mai.

Els republicans es mostren preocupats també pels efectes de les “dràstiques retallades en els ajuts a l’escolarització” que va fer el govern a finals del curs passat, i es queixen de no tenir tampoc les dades d’ajuts a l’escolarització corresponents al curs 2019-2020” ni de saber els ajuts previstos per al curs actual.

FER UN COMENTARI