ERC i Jovent Republicà demanen posar la salut mental a l’agenda política de Vilafranca

0
497
Gemma Urgell, Adrià Machuca i Montse Espinosa. // LA FURA

Aquest dimarts representants d’Esquerra Republicana de Vilafranca i del Jovent Republicà van donar a conèixer una moció que presentaran al proper ple de l’Ajuntament de Vilafranca del dimarts 23.

Des de Jovent Republicà el vilafranquí Adrià Machuca explicava que la salut mental “s’ha vist greument afectada a causa de tots els canvis provocats per la covid-19. De fet, tots coneixem persones que han patit algun tipus d’ansietat aquest últim any, i creiem que des de l’Ajuntament s’han d’oferir eines per ajudar el jovent que ha patit el confinament. Segons dades de la Federació de Salut Mental de Catalunya, l’estrès posttraumàtic s’ha triplicat, i creiem que això és molt, molt greu”.

Machuca ha recordat que la primera causa no natural de la mort dels joves d’entre els 15 i els 29 anys és el suïcidi, i que un 80% dels joves ha afirmat haver patit malestars o haver empitjorat emocionalment des dels inicis de la pandèmia. D’altra banda, la representant d’Esquerra Montse Espinosa comentava que el partit ha contactat amb la Taula de Salut Mental de la comarca de l’Alt Penedès per conèixer la situació a escala penedesenca, i en aquesta línia comunicava que els representants de les diferents entitats que treballen la salut mental al territori troben a faltar recursos humans i econòmics. Espinosa afegia que la socialització és un procés essencial i que per això és important facilitar l’obertura de les aules i espais de lleure i de pràctica esportiva.

Finalment, la també representant d’ERC a Vilafranca Gemma Urgell, que és urgent “situar la salut mental a l’agenda política de Vilafranca i dur a terme accions com una campanya de sensibilització per fomentar que els joves demanin ajuda quan els faci falta, realitzar activitats i consultes de salut mental a l’espai jove La Nau, fer casals d’estiu inclusius no només per a infants sinó també per a joves i potenciar recursos perquè les famílies amb persones dependents puguin descansar, sobretot en moments en què molts centres han hagut de tancar les portes”.

El partit durà la seva proposta en forma de moció al proper ple, i esperen rebre el suport de la resta del consistori.

FER UN COMENTARI