ERC i Som Poble es presentaran en coalició al Vendrell

0
1131

ERC i Som Poble van anunciar dilluns que han arribat a un acord per presentar-se juntes a les eleccions municipals del 26 de maig al Vendrell. La bona sintonia mostrada entre les dues forces polítiques al llarg de la legislatura, sobretot d’ençà que ERC va caure del govern tripartit PSC-PDeCAT-ERC, ha fet que ara hagin volgut anar més enllà i presentar-se en coalició i presentar una candidatura unitària d’esquerres, que treballi per les polítiques socials i la regeneració democràtica.

En un context en què cada vegada apareixen més llistes electorals, aquesta nova candidatura unitària resulta un fet nou i extraordinari. Els tres partits que formen els pilars de la candidatura som ERC, la CUP i EUiA, si bé també inclou persones que provenen del Procés Constituent i altres d’independents.

El regidor de Som Poble Rubén Suan (CUP) creu que aquesta és l’única candidatura que té opcions reals de guanyar les eleccions, davant l’alternança de 40 anys de governs del PSC i CiU (ara Junts pel Vendrell), A més, considera que “som els únics que poden frenar la pujada de l’extrema dreta a l’Ajuntament”. Amb la llei d’Hondt a la mà, si al 2015 ERC i Som Poble s’haguessin presentat junts, hauria estat la força més votada, haurien sumat cinc regidors en comptes de quatre i n’hi haurien restat un a Cs.

El regidor Alfredo Valdivielso (EUiA) reivindica que el procés de confluència de les esquerres al Vendrell “sempre ha format part de l’ADN de Som Poble”. I la regidora d’ERC Eva Mata ha posat en valor un acord que es basa en el fet de compartir l’anàlisi de la situació actual del municipi i en una àmplia coincidència programàtica entre les dues forces polítiques.

L’acte de presentació de la candidatura serà el divendres, 5 d’abril, a les 8 del vespre, a la plaça de les Garrofes. Allà s’hi sabrà qui n’és cap de llista i quina posició ocupa cada membre de cada partit.

FER UN COMENTARI