ERC planteja eliminar l’aparcament de l’estació d’autobusos de Vilafranca

0
2952
Josep Àlvarez, Pere Sàbat, Mònica Hill i Josep Oller.

ERC ha presentat al·legacions al projecte d’urbanització de la via a Vilafranca, en la línia d’intentar millorar la connectivitat a peu entre el barri de la Girada i el Centre. Considera que les obres que es van fent a la cobertura de la via són pedaç rere pedaç, i que abans de fer-hi més aparcaments de vehicles, contravenint el procés participatiu que es va fer, cal un projecte global, no només de tota la cobertura de la via sinó del conjunt de la mobilitat a tot Vilafranca.

Més concretament, la cap de grup Mònica Hill recorda que el gran objectiu de la cobertura de la via i la seva urbanització era la permeabilitat entre barris; dit d’altra manera, que deixés d’haver-hi dues Vilafranques, a banda i banda de la “ferida” ferroviària. I entén que el que s’està fent no ho aconsegueix i, a més, hipoteca que ho pugui aconseguir en molts anys.

ERC demana que l’aparcament de vehicles que hi ha a l’estació d’autobusos se suprimeixi ja que talla la connectivitat a peu en línia recta de la rambla de la Girada cap al centre. Creu que és un pàrquing que no serveix ni perquè hi hagi rotació, ja que molts vehicles s’hi estacionen a primera hora del matí i ja no se’n mouen, i que aquesta funció l’haurien de fer aparcaments dissuasius més perifèrics. Eliminar aquell aparcament podria fer que l’entrada a Vilafranca no fos “tan lletja”, ha dit Hill. També demana aturar la futura construcció de la plaça de Santa Digna, a l’espera de fer un projecte global de tota la via, que s’hauria de debatre i consensuar prèviament.

FER UN COMENTARI