La federació d’ERC de l’Alt Penedès ha anunciat que ha presentat al·legacions al Pla Director d’Infraestructures (PDUI) de la ròtula Martorell-Abrera. Justament avui acabava el termini d’exposició pública d’aquest pla i, per tant, era el darrer dia per presentar al·legacions.

Des d’ERC expliquen que han decidit presentar-les perquè aquest PDUI proposa la creació d’un quart cinturó que queda abocat cap al Penedès i que afectaria greument els municipis de Sant Llorenç d’Hortons, Gelida i Sant Sadurní d’Anoia. “El Quart Cinturó suposarà trinxar-nos encara més la comarca, és un model obsolet que s’està projectant sense la participació dels diferents agents del territori”, ha denunciat Josep Maria Ribas, alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, el qual ha explicat que l’Ajuntament del seu municipi també ha presentat al·legacions al PDUI amb el mateix objectiu.

Els republicans penedesencs al·leguen que amb el canvi que es produirà en un futur pròxim a l’AP-7 (vinyeta o gratuïtat) no té cap sentit construir una nova infraestructura i que l’única possibilitat que contemplen és l’entrada del Quart Cinturó canalitzada per l’autopista.

Paral·lelament a la ròtula Martorell-Abrera, s’està redactant el Pla Territorial del Penedès, en el qual es contemplen tres possibilitats respecte el Quart Cinturó: dues que el fan enllaçar amb l’AP-7 a Sant Sadurní i que per tant afecten Sant Llorenç, Gelida i Sant Sadurní, i una tercera que parla d’un corredor a Abrera que entra al Penedès canalitzat per l’autopista. Aquesta darrera opció és la que ERC defensa: “si no es contempla aquest corredor d’Abrera, totes les propostes que vinguin suposaran trinxar el Penedès”, anuncia Lluïsa Llop, regidora gelidenca i diputada al Parlament de Catalunya.

Àlex Juvé, d’ERC Sant Llorenç d’Hortons, denuncia que el pas del Quart Cinturó pel Penedès tindria un fort impacte visual, sonor i lumínic. “Tota la infraestructura passa per sobre les carenes, seria visible des d’arreu. No és que no el vulguem al nostre municipi, és que no el volem per cap punt de la comarca”, denuncia. En aquest sentit, Pol Pagès, president de la federació republicana a la comarca, ressalta el rebuig majoritari que aquesta infraestructura té al territori, ja que seria un llast per al paisatge penedesenc i “no solucionaria problemes, sinó que ens en provocaria de nous. Si finalment tira endavant, el Quart Cinturó aproparà els municipis afectats a la primera corona metropolitana i marcarà dues realitats molt diferents de Penedès”, conclou.

Les al·legacions presentades per ERC al PDUI Martorell-Abrera se sumen a les que han fet arribar la Plataforma Provegueria Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Plataforma Defensem la identitat vitivinícola del Penedès, els tres municipis afectats i les d’altres grups municipals com ERC Gelida.

FER UN COMENTARI