ERC proposa aprofitar el confinament per fer carrils bici als carrers principals de Vilafranca

0
651

Atesa la reducció de trànsit que hi ha hagut pel confinament, ERC proposa replantejar la mobilitat a Vilafranca i canviar a un model més sostenible, amb prioritat per als vianants i amb mesures temporals per poder avaluar-les i que no han de representar un gran cost.

Les mesures que proposen els republicans van en la direcció d’incrementar els carrils bici de la ciutat, sobretot en aquelles vies més importants, com l’avinguda Barcelona i Tarragona, Ronda de Mar o el Balcó de les Clotes, així com transformar en zones de vianants diferents carrers secundaris per crear itineraris sense cotxe que enllacin tota la ciutat. La implementació d’aquestes mesures es poden dur a terme senyalitzant amb pintura en el paviment actual mitjançant colors, franges, etc. A més, ERC planteja reduir la velocitat màxima dels vehicles per dins la vila a 20 km/h.

Així mateix, demanen als governs de la Generalitat i de l’estat espanyol que ampliïn les freqüències horàries dels transports públics per tal d’assegurar la distància dels usuaris de tren i bus. Aquesta mesura també caldria aplicar-se en el bus urbà de Vilafranca.

FER UN COMENTARI