ERC proposa fer un pla de xoc cultural a Vilafranca

0
413
(D'esquerra a dreta) Els regidors d'ERC Vilafranca Gemma Urgell, Salvador Campamà, Montse Espinosa i Mònica Hill. / FOTO: LA FURA

ERC amb preocupació la inacció del govern de Vilafranca a l’hora d’impulsar el sector cultural, un dels més afectat per la crisi de la covid-19, amb la cancel·lació d’espectacles, d’activitats culturals i el tancament d’espais d’expressió cultural. I creu que les seves propostes de pla de xoc cultural, presentades a l’Ajuntament al maig, es podrien fer amb seguretat, si hi hagués voluntat, amb la doble finalitat de donar suport a artistes locals i empreses del sector i, al mateix temps, omplir d’activitats la vila, però es lamenta que no s’estigui duent a terme.

La proposa d’ERC va més enllà de l’oferta d’activitats culturals on line que el govern havia previst. Planteja fer actes a tots els barris de la ciutat com ara concerts de petit format o petites actuacions teatrals o de clown, també fer un catàleg d’artistes per promocionar el seu treball i que estigui disponible al web de l’Ajuntament; impulsar un cap de setmana de teatre al carrer; una exposició fotogràfica al carrer que mostri instantànies del confinament; fer murals de gran format en parets mitgeres; una fira de microespectacles teatrals al carrer; la compra de llibres en llibreries locals per tal de donar-los a la biblioteca Torras i Bages i biblioteques escolars; o transformar locals comercials buits en espais de promoció dels artistes locals i penedesencs, entre altres.

FER UN COMENTARI