El grup municipal d’ERC de Vilafranca insisteix, un any després de fer-ho per primera vegada, que cal elaborar un pla de millora i manteniment dels equipaments esportius de la vila. “L’esport base és una eina de cohesió social, de relació, de salut, de transmissió de valors, de fer xarxa… Nosaltres apostem clarament per la promoció i el foment de l’esport base i de l’esport en femení, per això creiem que cal millorar els equipaments esportius que tenim i cal fer-ho de forma planificada i amb visió de futur”, explicava la regidora Mònica Hill. “Està molt bé que s’amplii el pavelló de la Gamba, però hi ha moltes altres millores a fer: al pavelló d’hoquei li falten vestuaris i el sostre està en un estat precari, no es pot accedir a la graderia de la pista d’atletisme…”, recordava.

Els republicans aposten perquè hi hagi algun equipament esportiu a cada barri i perquè es repensin els usos d’algunes instal·lacions infrautilitzades, com els camps de futbol de sorra: “la pista d’atletisme està molt demandada i ha ha quedat petita, potser algun camp de futbol de sorra podria servir per descongestionar-la”, expliquen. També proposen que s’aprofitin solars buits de cada barri per obrir-los com a zona de joc o per a la pràctica de l’esport.

Pel regidor Pere Sàbat aquesta bateria de propostes respon a la demanda de diferents entitats esportives i a l’aposta d’ERC per l’esport base: “és hora d’iniciar un nou model esportiu a Vilafranca i de treballar en la consecució d’eines que ens permetin crear consciència del territori i poder tenir lligues i competicions d’àmbit vegueria”, comentava.

 

FER UN COMENTARI