ERC reclama la posada en marxa del bus Penedès-UAB

0
572
La diputada Rut Ribas acompanyada de representants penedesenques d'ERC. // LA FURA

Aquest matí la diputada sadurninenca per Esquerra Republicana Rut Ribas ha tornat a reclamar que el govern impulsi la creació de la línia de bus entre el Penedès i la Universitat Autònoma de Barcelona, moció que es va aprovar el passat mes de desembre al Parlament amb el suport de tots els grups i la creació de la qual estava prevista per al curs 2020-2021.

“La licitació per construir la línia s’ha de dur a terme a partir d’un concurs que encara no ha arrencat i ja ens han fet saber que el curs vinent seguirem sense bus. La manca d’aquest servei fa que molta gent hagi de dependre de vehicles personals, cosa que afecta al medi ambient, i que la gent que utilitza el transport públic no pugui desplaçar-se amb total comoditat”, apuntava Ribas. De fet, la línia R4 de trens de rodalies és un dels serveis de transport més deficients de Catalunya a causa dels constants retards i averies, la mala qualitat de les instal·lacions i l’empitjorament que han suposat les obres que s’hi estan duent a terme des del mes de juliol, que han provocat encara més retards i que un trajecte de menys d’una hora suposi una travessa de dues hores de viatge.

Ribas ha reclamat a la conselleria de Territori que ha de posar en funcionament aquesta línia de bus “immediatament”, però aquest departament ha endarrerit la instal·lació de la línia fins al curs 2021-2022 al·legant “dificultats de tramitació a nivell europeu”. Davant aquesta resposta, els republicans han exigit una alternativa de transport per a tot aquell personal docent, professorat i de l’administració i l’àmbit de la investigació que s’han de desplaçar del territori a la UAB. A més, Ribas afegia que des del seu partit troben “inconcebible” que “la conselleria de medi ambient i sostenibilitat estigui promovent el transport privat i contaminant per sobre del transport públic” i demana que “si la línia estable de bus té una tramitació que el departament no havia previst, el que no pot pretendre és deixar penjats als estudiants i personal universitari, per tant, per una banda o altra han de garantir una opció viable pels estudiants, és el compromís que van prendre i l’han de complir”.

FER UN COMENTARI