Pel grup municipal d’ERC de Vilafranca manca manteniment a diversos equipaments esportius de la vila, per això de cara a la negociació dels pressupostos municipals del 2019 demanaran que s’inverteixi en l’elaboració d’un pla de millora d’aquests espais. Els republicans dposen com a exemple la pista d’atletisme, denuncien que la zona de salt de perxa està en molt mal estat, els carrils per córrer gairebé no es veuen, l’espai central de gespa normalment està ocupat per equips de futbol base, cosa que dificulta la pràctica de disciplines com el llançament de javelina, la grada és petita i fa que no s’hi puguin celebrar esdeveniments esportius de més rellevància i la il·luminació de l’entorn és insuficient i genera inseguretat.

Davant l’anunci de l’equip de govern de construir un nou pavelló a la zona esportiva, ERC no s’hi oposa, però demana que “es deixi de posar pedaços” i es prioritzi en mantenir els espais existents. “Està molt bé plantejar-se un nou pavelló, però les instal·lacions que tenim s’han de mantenir en condicions”, explica la regidora Mònica Hill. Entre els equipaments que creuen que els cal manteniment hi ha els vestuaris del pavelló d’hoquei, els del camp de l’Espirall, el pavelló de la Gamba “amb esquerdes al sostre” o el del carrer Mestre Recasens “amb goteres”.

Una altra necessitat que han detectat és la manca de camps de futbol de gespa artificial. Expliquen que hi ha molts equips de futbol base que necessiten entrenar sobre gespa i els camps que hi ha són insuficients. “A la zona esportiva tenim dos camps de futbol de sorra infrautilitzats, però manquen espais amb gespa artificial. No estaria de més plantejar-se instal·lar gespa en un dels de sorra”, comenta el regidor Pere Sàbat.

ERC proposa que el Pla de millora dels espais esportius l’elaborin els serveis tècnics de l’Ajuntament i comptin amb l’opinió dels clubs esportius i les associacions de veïns de la vila.

FER UN COMENTARI