ERC reclama una resposta mancomunada a les tres grans crisis del Penedès

0
255
Pol Pagès i Lluïsa Llop a la roda de premsa. // LA FURA

Aquest dimecres el president d’Esquerra Republicana a l’Alt Penedès, Pol Pagès, i la presidenta d’ERC Penedès i alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop, han explicat en roda de premsa que el seu partit considera “imprescindible” que des de les institucions, ajuntaments i consells comarcals de la vegueria es faci una convocatòria conjunta per coordinar la resposta davant de “problemàtiques com el Pla Territorial Parcial, la possibilitat de l’entrada del Quart Cinturó, l’augment de tràfic de trens de mercaderies que impactaran a la línia R4 de rodalies, nous polígons industrials i la crisi econòmica del territori”, segons apuntava Llop.

Pol Pagès comentava que actualment el territori penedesenc ha d’encarar tres grans reptes: la desindustrialització, que afecta sobretot l’Alt Penedès; la crisi del sector vitivinícola i els efectes de la pandèmia. Per Pagès, cal una resposta “coordinada i valenta” i per tal que això sigui possible cal “agrupar els diners i inversions provinents de la Generalitat i Europa i reforçar-los des dels òrgans locals”. El president recordava que la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia per coronavirus ha tingut una gran afectació a l’economia vinculada al sector dels serveis, i que consegüentment “la reindustrialització de la comarca és fonamental per tenir musculatura econòmica, i també hem d’estructurar una resposta a nivell de territori i amb tots els fons econòmics que s’han d’invertir al Penedès”.

Lluïsa Llop considera que la primera necessitat és que les institucions supramunicipals liderin la presentació de projectes per garantir una visió mancomunada a l’hora de “gestionar els fons econòmics segons les necessitats actuals i fer del Penedès allò que tots i totes volem”. En aquesta línia, Llop afegia que cal una línia conjunta per la reconstrucció del territori des de dins, per “evitar que ens el muntin des de fora”.

Per la seva banda, Pagès concloïa que al Penedès hi ha una “gran manca de lideratge” i assegurava que és urgent “un procés d’inversió pública per recuperar la societat, reestructurar el sector vitivinícola i també comptar amb la gran empresa per sortir de la pandèmia, perquè quan tota la problemàtica actual s’acabi no hi haurà feina i no serà possible una reactivació econòmica”.

FER UN COMENTARI