ERC signa avui la seva entrada al govern de Vilanova

0
770

Els regidors i regidores de CiU-PDeCAT i ERC han signat aquest matí el pacte que permet els republicans entrar al govern i apuntalar un govern que era molt minoritari. Un pacte que té una vigència d’un any, fins a arribar a les eleccions municipals, i que vol contribuir a donar estabilitat política al Consistori, malgrat seguir sent minoritari.

Les propostes sobre les quals se sustenta el pacte, que neix arran de l’expulsió del PSC del govern –no per desavinences internes, sinó per la situació política general a Catalunya–, consta de cinc àmbits: una fiscalitat més justa (tarifació social), la transparència del govern, unes polítiques socials més fortes, més suport a les entitats i la participació, la protecció i manteniment de l’espai públic, i l’execució d’un Pla de Comercial per Vilanova.

L’alcaldessa Neus Lloveras (PDeCAT) ha reiterat que se li feia “molt difícil treballar amb unes sigles que donen suport al 155, a la repressió”. Cal recordar, però, que ha tingut el PSC com a soci i còmplice del 155 durant mig any.

La cap de llista d’ERC, Queti Vinyals, deia que “des del primer moment que es va produir una nova situació en aquest ajuntament vam posar a debat i a estudi la situació en què es trobava la governabilitat” i va voler defugir la responsabilitat d’ajudar el PDeCAT, atès el motiu de l’expulsió dels socialistes, i amb el suport unànime de l’assemblea de militants per tal de “no deixar aquesta ciutat paralitzada”.

El nou govern està format per vuit regidories, quatre de cada partit. A l’oposició hi ha 17 regidories més.

FER UN COMENTARI