ERC no està conforme amb la reforma que Renfevol fer a l’estació de tren de Vilafranca. “És un pedaç que no resol res i que només respon a un interès recaptatori”, anunciava el regidor Pere Sàbat. I és que els republicans es queixen que el govern va explicar el projecte abans a la premsa que als grups de l’oposició i que en els darrers tres mesos ha estat incapaç de presentar cap al·legació a la proposta d’Adif: “Sembla que ningú hagi defensat els interessos de Vilafranca”, reblava Sàbat.

Recordem que a l’octubre l’equip de govern de Vilafranca va presentar el projecte de remodelació de l’estació de tren que Renfe els havia fet arribar. Amb una inversió de 3,6 milions d’euros, el projecte inclou un annex de vidre entre l’actual edifici i les vies per tal d’ubicar-hi els torns de validació dels tiquets, millora l’accessibilitat a les vies i divideix el pas sobre les vies per tal que els vianants que vulguin creuar del centre cap al barri del Molí d’en Rovira puguin fer-ho.

Des d’ERC s’insisteix que s’han esperat 20 anys per tenir un projecte i que en el moment de rebre’l era important fer-ne seguiment perquè, al seu parer, la remodelació que proposa Renfe no dona resposta als problemes que té l’estació i que pateixen els 6.000 usuaris que diàriament l’utilitzen . “És absolutament decebedor que després de tants anys esperant, el govern no faci res davant d’un projecte com el que vol tirar endavant Renfe”, comentava la regidora Mònica Hill. El projecte actualment es troba en fase de licitació “cosa que dificulta molt que puguem presentar al·legacions”, declarava Hill.

Pels republicans el projecte s’hauria d’haver estudiat molt més, ja que hi conflueixen diferents factors. Per una banda preveu instal·lar un annex de vidre just davant de l’actual edifici, que està catalogat i que “suposarà afegir-li un element extern impropi”. Per l’altra, perpetua el forat descobert de les vies i no soluciona el problema de l’accessibilitat, ja que no contempla cap accés alternatiu a l’ascensor. A més, ERC denuncia que es reduirà a la meitat la zona de pas entre el barri del Molí d’en Rovira i la plaça de l’Estació. “Davant totes aquestes mancances, ens oferim a fer pressió conjunta amb els altres grups per exigir que el govern sigui molt més actiu en aquest tema i puguem tenir un projecte d’estació molt millor”, concloïa Hill.

 

FER UN COMENTARI