ERC titlla “d’inadmissible” la proposta del govern PSOE-Podem per fer-se amb els romanents municipals

0
576
Lluïsa Llop acompanyada d'altres representants d'ERC dels governs municipals. // ERC ALT PENEDÈS

Esquerra Republicana ha expressat el seu rebuig davant la voluntat del govern espanyol d’utilitzar els romanents dels ajuntaments, titllant la iniciativa “d’inadmissible”. Rut Ribas, diputada i secretària general dels republicans a l’Alt Penedès, declarava que la proposta del govern PSOE-Podem “només serveix per salvar el govern espanyol i seguir condemnant als ajuntaments”.

Des d’ERC opinen que els romanents dels ajuntaments s’han de poder utilitzar lliurement per part dels municipis i no s’han de limitar a pagar deutes. En aquesta línia, reclamen la modificació de la llei d’Estabilitat pressupostària i de la regla de la despesa per permetre que els ajuntaments puguin fer ús dels romanents per enfortir els municipis i lluitar contra la crisi econòmica i social.

Per la seva banda l’alcaldessa de Gelida i també diputada Lluïsa Llop apuntava que “entenem que qualsevol proposta en aquest àmbit ha de respectar el principi bàsic de l’autonomia local, i per tant hem de poder utilitzar els romanents per ajudar a la gent i a les empreses per poder superar l’actual crisi econòmica i social”.

L’alcaldessa gelidenca va emfatitzar que a Catalunya els ajuntaments tenen uns 3.000 milions d’euros en romanent, però que estan immobilitzats “per culpa de les lleis de l’Estat”. Llop reclamava que puguin utilitzar-se per fer front a les necessitats reals de la ciutadania i defensava que “és moment de fer polítiques expansives que accelerin la recuperació econòmica, també als nostres pobles i ciutats. Els ajuntaments hem demostrat responsabilitat i bona gestió i ara volem ser uns actors clau en la recuperació econòmica i social”. Llop va remarcar que aquesta reclamació te consens al món municipal i al Parlament, i també el suport del govern de la Generalitat que ha mostrat la seva oposició a la proposta de l’Estat.

FER UN COMENTARI