ERC, VEC i la CUP de Vilafranca demanen un ple extraordinari sobre l’urbanisme del carrer Comerç

0
315
Arnabat (VeC), Hill (ERC) i Viñas (CUP). // FOTO: LA FURA

Tres grups de l’oposició de l’Ajuntament de Vilafranca, Esquerra Republicana, Vilafranca en Comú i la CUP, han presentat aquest matí una petició a l’equip de govern sociovergent per dur a terme un ple extraordinari sobre el projecte urbanístic del carrer Comerç.

El passat mes de juliol es va saber que la Comissió d’Urbanisme de Barcelona havia suspès el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que el govern vilafranquí tenia intenció de tirar endavant i que afectava especialment el carrer Comerç i tot el barri del Molí d’en Rovira. Segons Mònica Hill, regidora d’ERC, el POUM “no respon a les necessitats socials de la ciutadania i els comerciants, sinó als interessos de l’especulació urbanística” i els tècnics de la Comissió haurien suspès el pla “amb un argumentari que els partits de l’oposició i part de la ciutadania ja havíem expressat”.

A més, la portaveu qualificava de “negligent, irresponsable i prepotent” la manca de comunicació entre l’equip de govern i la resta de partits i el fet que els sociovergents desestimessin les peticions de l’oposició i dels grups de veïns i veïnes. Així, els tres partits han presentat la petició del ple extraordinari, que en cas de ser aprovada s’hauria de dur a terme abans del 2 d’octubre i de manera monogràfica, per tal que es tracti exclusivament el replantejament del pla d’urbanisme. Aquesta setmana l’alcalde de la vila, Pere Regull, hauria de donar una resposta a l’oposició.

Més participació ciutadana

Per Ramon Arnabat, de Vilafranca en Comú, el POUM “va començar malament i pot acabar malament si no es tenen en compte els veïns i la resta de grups municipals”. Arnabat es mostrava sorprès davant les declaracions que els socialistes van fer aquest estiu, on “afirmaven que el pla necessitava unes petites modificacions però que es tiraria endavant, quan el suspens de la Comissió és un qüestionament directe a aspectes tècnics, urbanístics i globals del POUM”.

Arnabat explicava que alguns dels punts que rebutjava la Comissió eren la manca de zones verdes, la necessitat d’un plantejament global “perquè el pla afecta a tota la ciutat i no només un barri”, la insuficiència d’equipaments públics i la incertesa sobre la necessitat de la creació de 900 habitatges. A més, també afegia que l’informe dels tècnics de la Generalitat “expressa que al subsòl d’un espai públic no hi pot haver un servei privat” i assegura que la Comissió “qüestiona el moll de l’os del projecte”.

Per la seva banda, el cupaire Noel Viñas destacava la necessitat de la participació ciutadana: “el replantejament del pla ha d’incloure no només l’equip de govern, sinó que ha de comptar amb una comissió d’estudi, treball i seguiment amb membres de tots els partits, tècnics i juristes especialitzats i representants tant del Molí d’en Rovira com de la coordinadora d’associacions veïnals”. Per Viñas la petició del ple extraordinari “és una mà estesa” a rectificar el pla i reelaborar-lo “pensant en les necessitats de tot Vilafranca”.

FER UN COMENTARI