ERC Vilafranca celebra el 90è aniversari de la República amb el 12è Premi Armendares

0
241

ERC Vilafranca commemora el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República amb l’organització de la dotzena edició del Premi Salvador Armendares i amb una xerrada de l’historiador i també regidor d’Esquerra a l’Ajuntament, Salvador Campamà. En primer lloc, dimarts vinent, 13 d’abril, Campamà farà la conferència “Els darrers dies de la Vilafranca republicana”, sobre com es va viure l’ocàs republicà i l’inici de la dictadura franquista a la vila. Hi parlarà sobre el cop d’estat, el nou ordre revolucionari, les col·lectivitzacions, el doble poder establert de l’Ajuntament i del Comitè revolucionari; la repressió patida a la rereguarda, la vida quotidiana durant la guerra l’arribada de refugiats i la carestia alimentària, etc.

L’endemà, dia 14, hi haurà al claustre de Sant Francesc l’acte de lliurament del Premi Armendares, enguany amb un jurat format per l’educadora Teresa Terrades, el gerent del Casal Salvador Casals, la  mediadora Anna Tomàs, el directiu del FC Vilafranca Marc Izquierdo, i Maria Parés, membre de la comissió d’inclusió de l’escola Baltà Elies.

D’altra banda, ERC també es durà a terme pròximament diverses accions per reivindicar l’acció de govern dels alcaldes republicans de la dècada de 1930; un període de grans transformacions a Vilafranca, com demostren la construcció de la primera biblioteca, de l’escola o del primer institut, entre altres.

FER UN COMENTARI