ERC Vilafranca demana que es conservin les caves soterrades del carrer Comerç

0
284

ERC ha presentat sis al·legacions al primer pla de transformació urbana que es tira endavant al Molí d’en Rovira. La primera d’elles demana a l’Ajuntament que tingui en compte que hi ha caves i cellers soterrats al barri que els mateixos estudis fets per l’Ajuntament indiquen que tenen un valor especial. Un d’ells és el de la nau que ara és seu dels Falcons de Vilafranca, on hi ha d’anar un bloc de pisos amb 35 habitatges i aparcament soterrat. Segons el cap de llista d’Esquerra, Pere Sàbat, “l’estudi històric del pla de millora del carrer Comerç indica que aquestes caves cal tenir una consideració especial de cara als futurs usos de la finca”, per això demana que no es facin malbé per fer-hi un aparcament. Sàbat creu que de la mateixa manera que caldria conservar les façanes del passat industrial vitivinícola de la vila, també cal “conservar la Vilafranca subterrània” perquè suposa “una riquesa de patrimoni molt gran”. Salvador Campamà denuncia la “deixadesa de l’equip de govern en el patrimoni, tant el visible com l’invisible”.

Quant la sortida d’emergència de l’AVE al carrer Comerç. Sàbat ha dit que “ens temem que l’Adif no ha donat permís per canviar-la de lloc” i per això tot sembla indicar que seguirà havent-hi al carrer, entre Dr. Pasteur i Mare Ràfols una “giragonsa que empetiteix l’espai de vianants i trenca amb la millora del carrer”. La proposta d’ERC seria convertir aquell tram de carrer Comerç en tot de vianants, i que els vehicles sortissin del carrer per Dr. Pasteur, i no per Mare Ràfols.

Finalment, ERC entén que els tres grans blocs de pisos de set plantes i 153 habitatges que es faran on hi havia l’antiga nau de Cointraeu, que anirà a terra, a l’avinguda de Barcelona, trencarà amb l’sky line de la vila. “Serà un edifici pantalla”, ha dit l’alcaldable.

FER UN COMENTARI