ERC Vilafranca demana una moratòria de bars a la Girada fins a tenir un pla d’usos comercials

0
633
Pere Sàbat, Montse Espinosa i Salvador Campamà, regidors d’ERC.

ERC ha presentat una moció per ser debatuda en el ple de l’Ajuntament de Vilafranca de dimarts que ve en la qual demana una moratòria d’obertura de nous bars al barri de la Girada, fins que s’hagi redactat un pla d’usos comercials que en limiti la presència. ERC diu que no està en contra dels bars, però sí a favor d’un equilibri comercial que actualment no hi existeix. Com a cada, posa l’exemple de la rambla de la Girada, on un de cada tres baixos comercials està regentat per un bar.

“El fet que no hi hagi un equilibri comercial implica que hi ha un problema de convivència”, diu la regidora Montse Espinosa, en al·lusió a les queixes veïnals per la dificultat de conciliar la vida dels residents del barri amb els problemes d’incivisme que hi ha, especialment als vespres/nits dels temps de bonança. El regidor Pere Sàbat ha parlat de “problema social greu que afecta molts veïns”. ERC creu, doncs, que cal fer un pla d’usos comercials que ho reguli l’excés de bars amb terrassa. Com fer-ho? “En algun barri de Barcelona determinat, entre bar i bar calen ics metres”, ha posat com a exemple Espinosa. A la part alta de la Girada n’hi ha quatre de seguits.

Un grup de veïns i veïnes del barri, sota el paraigua de l’Associació de Veïns, fa mesos que fan pressió davant l’Ajuntament per revertir la situació. La resposta municipal ha estat, per ara, més presència policial i una campanya de civisme porta a porta pels bars de la Girada, que no ha donat resultats.

FER UN COMENTARI