ERC Vilafranca omple Cal Bolet en el primer míting de campanya

0
1190

ERC va aixecar el teló de la campanya i va presentar públicament dimarts al vespre a Cal Bolet el seu projecte per guanyar les eleccions municipals a Vilafranca. Més de 200 persones s’hi van aplegar per escoltar les primeres propostes electorals formulades pels top-10 de la candidatura d’ERC, i també per sentir les paraules del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

Les línies mestres del projecte republicà per guanyar Vilafranca són impulsar la dinamizació econòmica amb el comerç, apostar per la participació de la ciutadania en consultes populars, fer de la cohesió social la prioritat màxima amb l’habitatge com a referent, fer de la vila un municipi sobirà energèticament i una aposta ferma pel tren i les comunicacions i en exercir la capitalitat al Penedès.

La cap de llista Mònica Hill va fer una esmena a la totalitat de l’actual govern i va afirmar que “volem una Vilafranca que sap on va”, que planifiqui a vint anys i que trepitgi carrer. Entre les seves prioritats hi ha el pla local d’habitatge, el pla de mobilitat, el pla d’equipaments o el canvi de model de recollida de residus.

Gemma Urgell va anunciar l’impuls del Pla Vilafranca Comerç. Josep Oller va apostar per crear un Parc Municipal d’Habitatge de lloguer i per obrir l’Oficina Local d’Habitatge per “poder neutralitzar l’increment constant del preu de lloguer”. Juanma Torralba va dir que l’Ajuntament tindria pressupostos participatius. Lisbeth Murga va deixar clar que el jovent no vol només un casal de joves sinó que tot Vilafranca estigui pensada, també, en aquest col·lectiu. Maria Sardà proposa augmentar el 50% els pisos destinats a emergència habitacional. Georgiana Ciupag va fer una encesa defensa de la diversitat com a valor positiu. Montse Espinosa va situar la sobirania energètica com a objectiu clau pel proper mandat. Salvador Campamà vol que Vilafranca sigui “la ciutat de les arts, la capital cultural del Penedès”. I Pere Sàbat va plantejar la necessitat d’un canvi de govern per deixar enrere “un govern espectador i que espera que les coses passin”.

Pere Aragonès vol que la successió d’eleccions dels propers mesos esdevinguin “una nova primavera republicana; convertirem el proper 26 de maig en un nou 14 d’abril!”.

FER UN COMENTARI