ERC Vilafranca planteja donar un ús social als solars i edificis buits

0
987
Els regidors Pere Sàbat i Mònica Hill, acompanyats de la portaveu de les JERC a Vilafranca Laia Sueiro.

ERC presentarà en el ple de dimarts vinent una moció instant el govern municipal a aprofitar els solars buits que actualment no tenen cap activitat o utilitat. Els republicans plantegen arribar a acords amb els seus propietaris per donar-los un ús social, de manera provisional, mentre no tinguin cap perspectiva d’utilitat. Algunes de les propostes que contempla ERC són convertir-los en espais verds o parcs públics, o fins hi tot en zones d’aparcament per a bicicletes.

La moció també inclou donar una nova vida als edificis en desús. A tall d’exemple plantegen aprofitar naus del Molí d’en Rovira que estan buides per habilitar-les com a espais d’assaig o de creació cultural. ERC exposa que altres ciutats han desenvolupat projectes similars com és el cas de Barcelona amb el Pla Buits, Igualada amb el projecte Zones Blanques o Sant Boi de Llobregat amb CoBoi.

La portaveu republicana, Mònica Hill, considera “important aprofitar aquests recursos inactius que tenim a la ciutat que no tenen cap efecte positiu, ans al contrari se’n fa un ús inapropiat, són font de brutícia i configuren discontinuïtats dins dels barris que dificulten la dinamització del comerç i de la vida social i associativa”.

Ampliar les sales d’estudi

ERC també ha anunciat que presentarà una segona moció per ampliar els horaris de les sales d’estudi de Vilafranca. La proposta és fruit d’una enquesta que les JERC han realitzat a 300 usuaris de les sales d’estudi, en què asseguren es constata la demanda de molts estudiants d’allargar els horaris. Laia Sueiro, portaveu de les JERC a Vilafranca, ha explicat que “el que es detecta sobretot és la necessitat que les sales obrin al matí i allarguin al vespre per donar servei a tots els estudiants, ja que hi ha qui estudia de matí o de tardes i actualment no pot”.

 

FER UN COMENTARI