ERC Vilafranca reclama que la Barceloneta deixi de ser “el barri de les tanques”

0
1724
Pere Sàbat, Mònica Hill i Josep Àlvarez, regidors d’ERC.

“El barri de les tanques”. Així ha qualificat ERC el barri de la Barceloneta-Sant Magí, després de fer-hi una passejada en el marc de la seva campanya “Vilafranca a peu de carrer”, que cerca trobar les deficiències de la via pública de Vilafranca com a base per proposar solucions. I en aquest primer tomb, ERC ha descobert que “tenim un barri per les tanques, no per les persones”, segons el regidor Pere Sàbat.

El que hi ha trobat ERC i que mostra amb tota una sèrie de fotografies, és un barri amb molts solars buits, voreres estretes, moltes tanques d’obra en llocs on no hi ha cap obra, etc. “Una via pública bastant degradada”, en paraules de Josep Àlvarez. El carrer del Sol, la carretera d’Igualada, els voltants de la llosa que cobreix la via, darrere l’Esclat, el parc de Llevant, els voltants de l’edifici catalogat de Cal Berger… d’espais deixats de la mà de déu n’hi ha un munt.

La proposta d’ERC és fixar un pla d’inversions per al barri, calendaritzat i amb la participació veïnal per determinar les prioritats, però també llança algunes propostes, com ara posar pantalles acústiques prop de la via del tren, establir convenis amb els propietaris de solars buits per tal d’obrir-los al veïnat de manera temporal, amb molt poca inversió (es poden obrir camins transversals, fer horts urbans, jardins…), arranjar els voltants de Cal Berger, millorar la plaça de l’Estació (que ara, de plaça, no en té res: és exclusivament un aparcament), dotar de més llum el parc de Llevant o posar bancs i un pàrquing de bicis a l’exterior del CAP 2.

FER UN COMENTARI