La proposta de pressupost del govern sociovergent no convenç a ERC, que afirma que és “massa” continuista. La formació ha presentat una bateria de propostes a l’executiu amb la voluntat que algunes siguin acceptades en el document final, que es portarà al ple dimarts. En destaca augmentar en 300.000 euros les partides d’ajuts directes a les famílies, ja que tal com ha afirmat la cap de llista Mònica Hill, “tots els experts apunten que és la millor forma de fer front a l’emergència social”. Aquests diners, segons ERC, s’haurien d’invertir a millorar la varietat i la qualitat del banc d’aliments, beques menjador, ajudes a l’escolarització, ajuts sanitaris a la infància, lloguer d’habitatges, pagament de subministraments i a incrementar els serveis d’atenció domiciliària a la gent gran.

Altres propostes significatives són destinar una partida de 240.000 euros a iniciar un procés de pressupostos participatius barri per barri i crear un ajut corresponent al cost d’un any de la seguretat social per a totes aquelles PIMES que contractin un treballador de forma indefinida. Es tracta d’una mesura que, segons el regidor Josep Álvarez, “dinamitzaria el mercat laboral afavorint la contractació i donant suport a les PIMES, sovint oblidades”.

ERC tampoc veu amb bons ulls que l’executiu vulgui destinar 600.000 euros a remodelar l’antic hospital, on es volen traslladar serveis municipals actualment en edificis de lloguer. Considera que junt amb la partida d’un milió d’euros reservada en el pressupost d’aquest 2016 sumen una inversió massa elevada, quan a la vila hi ha altres prioritats més urgents com ara la biblioteca, l’alberg o el centre cívic de l’Espirall. “No diem no al nou ajuntament, sinó replantejar la partida destinada i fer-lo en més fases per no hipotecar altres equipaments”.

Implementar el sistema de tarifació social a l’escola de música, incrementar en 100.000 euros la partida de subvencions a les entitats, destinar 150.000 euros més al programa de rehabilitació d’habitatges Vilafranca Inclusió, implementar la recollida porta a porta i ajudar a les empreses culturals amb una subvenció del 95% de l’IBI són altres de les mesures proposades.

FER UN COMENTARI