ERC Vilanova decideix mantenir els tres regidors no adscrits al govern

0
233

Era tan sols una formalitat, atès que han passat dos mesos i mig d’ençà que els tres regidors de la CUP van trencar la disciplina de partit i van passar a ser regidors no adscrits. I en aquest període, des del 24 de febrer, no hi havia hagut cap moviment en el si del govern tripartit independentista per expulsar els tres regidors exCUP. Tanmateix, l’assemblea de militants d’ERC per decidir el seu posicionament formal no va ser fins dissabte i per unanimitat es va decidir mantenir la majoria de govern.

Els republicans defensen que el problema que s’ha generat entre els tres regidors i la CUP és intern de Capgirem Vilanova-CUP, i els serveis jurídics del partit han confirmat que Marta Jofra, Enric Garriga i Jaume Aliaga no són trànsfugues “en no obtenir millora de la seva situació econòmica o política en abandonar el seu partit”. ERC, a més, considera que no s’han vulnerat els acords del pacte de govern en cap moment. Finalment, addueix que “en aquests moments tan complexos per la ciutat, on cal fer front a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia”, és prioritari mantenir la solidesa del govern municipal.

Des de 2019, governen l’Ajuntament ERC, Junts i la CUP, amb 13 dels 25 regidors del plenari. Si ERC expulsés els tres trànsfugues, tal com demana l’assemblea de la CUP, el govern es quedaria en minoria, únicament amb deu regidories. A un any de les eleccions municipals.

FER UN COMENTARI