En el marc de la Trobada per la Vilafranca Republicana, Pere Sàbat, Victòria Claver, Josep Àlvarez i la candidata a l’alcaldia Mònica Hill van debatre sobre la mobilitat a la vila i la importància que Vilafranca compti amb l’estació de trens regionals.

Els republicans expliquen que la mobilitat és un dels eixos claus per renovar el projecte i el model de ciutat i s’han fixat com a prioritat aconseguir l’estació de regionals els propers quatre anys. Hill es va comprometre a tirar endavant els Acords de Ciutat, el primer dels quals serà sobre el tren regional “perquè determinarà el futur de Vilafranca i no volem ser espectadors mentre passen coses, volem fer que les coses passin, liderant i compartint els projectes estratègics per a la vila”.

El número 2 de la llista d’ERC, Pere Sàbat, va insistir en la capitalitat que prendria la ciutat  amb aquesta estació: “Vilafranca ha de ser la capital de comunicació del Penedès i de l’eix de la C15, per donar servei a quasi mig milió de persones que han de tenir la vila com a referència en mobilitat, i això s’aconsegueix amb el tren regional”. El regidor Josep Álvarez va denunciar l’estat de “total deixadesa” de l’estació de rodalies: “hi ha retards diaris, els ascensors per accedir a les vies s’avarien constantment, els trens són vells, no són accessibles… Cal millorar i modernitzar l’estació i l’Ajuntament ha de pressionar perquè això es faci”, va concloure.

Els republicans també volen impulsar un bus que uneixi la comarca amb la UAB per poder facilitar la mobilitat als estudiants.

FER UN COMENTARI