També proposa sancionar els propietaris de locals comercials que faci més de dos anys que estan buits

El comerç és un dels eixos del programa electoral d’ERC a Vilafranca. Els republicans s’han proposat revifar i fer créixer el comerç de la vila i per això han proposat quatre mesures: impulsar un pla comercial, tirar endavant un pla de millora urbana i d’il·luminació dels carrers del centre, fer créixer l’eix comercial, sancionar els propietaris de locals que faci més de dos anys que els tenen buits i fer un programa de dinamització d’oci i lleure.

“Fins ara el govern només ha anat posant pedaços, no ha tingut una visió global. Nosaltres proposem tirar endavant el pla Vilafranca Comerç i fer-ho de forma conjunta i consensuada”, comentava la cap de llista, Mònica Hill. Els republicans afirmen que “el comerç ajuda a teixir la ciutat i és un dinamitzador que cal promoure”,  per això volen traçar un pla que serveixi per definir un model comercial, marcar objectius i impulsar el comerç local. També estan convençuts que cal fer créixer l’eix comercial de la vila incorporant les avingudes de Barcelona i Tarragona, el carrer Sant Pere i la plaça Beneficència. A més, proposen pacificar el trànsit a la plaça de l’Oli i millorar l’estat de la plaça Constitució i dels carrers del voltant de la plaça Anselm Clavé. “Si eixamplem el centre comercial, podrem tenir més oportunitats”, comenten.

La presentació d’aquestes mesures va tenir lloc a la plaça Constitució, un dels emplaçaments de la zona comercial de Vilafranca amb més locals buits. En aquest sentit, ERC proposa sancionar els propietaris dels locals que faci més de dos anys que estan buits al·ludint que no es pot especular amb el preu del lloguer perquè el que s’acaba fent és perpetuar els locals buits i això perjudica l’activitat econòmica.

Com a última mesura, els republicans volen impulsar un pla de dinamització d’oci i lleure que aporti propostes per acompanyar el comerç de la ciutat.

 

FER UN COMENTARI