El grup municipal d’ERC de Vilafranca vol que la ciutat tingui un carrer, plaça o parc de l’1 d’octubre “per recordar i homenatjar totes les persones que l’1-O van participar en un acte de sobirania absoluta i d’empoderament col·lectiu que ha resultat ser un punt d’inflexió en la vida social i democràtica del país”, explica la regidora Mònica Hill.

L’emplaçament que han pensat batejar amb aquest nom és el tram enjardinat de sobre la llosa, un espai que encara no té nom i que els republicans proposen que s’anomeni Parc de l’1 d’octubre. “Volem que sigui aquest parc perquè és un espai nou i obert, un punt de trobada i de connexió entre dos barris, un lloc que pot acollir esdeveniments”, comenta Hill. Per ERC, el fet que aquest emplaçament encara no tingui nom, ni tampoc hi hagi habitatges pot facilitar molt els tràmits per afegir-lo al nomenclàtor local.

Des d’Esquerra s’ha explicat que ja al ple del mes de gener van fer un prec a l’alcalde proposant que Vilafranca tingués un carrer de l’1 d’octubre i que la resposta va ser emplaçar-los a presentar la proposta a la comissió de nomenclàtor. Davant la manca de cap resolució, el mes de març els republicans van presentar la proposta concreta (Parc de l’1 d’octubre) a la resta de grups municipals. VeC, PDeCAT i PSC no han respost, mentre que la CUP s’ha mostrat partidària de canviar el nom a algun carrer o plaça ja existent (plaça de la Constitució, carrer General Zurbano, per exemple). Des d’ERC diuen no tancar la porta a cap proposta, però insisteixen que batejar un espai sense nom és més fàcil. Pel que fa a l’equip de govern “sembla que no ho acaben de veure clar”, diu Hill.

En els propers dies els republicans faran arribar la seva proposta a diferents entitats i col·lectius de la vila per si es volen sumar a aquesta reclamació i poder-la tirar endavant. El que els agradaria seria poder descobrir la placa aquest 1 d’octubre, coincidint amb el primer aniversari de l’1-O.

 

 

1 COMENTARI

  1. Está be la iniciativa, però la primera cosa a fer seria la creació de suficients places d’estacionament de no pagament. Tant vianants com a conductors compartim espai urbà.

FER UN COMENTARI