El grup comarcal d’ERC a l’Alt Penedès ha anunciat que aquesta mateixa setmana que el seu grup al Senat demanarà al Ministerio de Transporte que posi fil a l’agulla per solucionar la descoordinació que hi ha entre els horaris de tren i els dels autobusos llançadora que uneixen Sant Sadurní amb Martorell mentre duren les obres d’eixamplament del túnel del ferrocarril a Martorell.

Els republicans expliquen que la freqüència de pas d’aquests autobusos llançadora sovint no s’adiu amb els horaris de pas dels trens i això provoca que els usuaris vegin, en molts casos, doblat el temps del recorregut. “Demanem mesures efectives perquè viatjar en transport públic no sigui un suplici més del que ja acostuma a ser”, manifestava la diputada Lluïsa Llop, a la vegada que també feia extensiva la demanda a la conselleria de Territori, sol·licitant que aquesta els doni suport a l’hora de fer pressió.

A banda de demanar solucions perquè autobusos i trens es coordinin, des d’ERC també s’apunta com a una opció alternativa la possibilitat de fer trajectes de bus més directes per, exemple, entre Vilafranca i Martorell. A més, sol·liciten que durant els mesos que durin aquestes obres (segons les previsions d’Adif, fins al 15 novembre) es rebaixin les tarifes “entenent que el servei que s’està donant no és el que s’ofereix habitualment”. Pel que fa als terminis d’execució de l’obra, els republicans són escèptics: “És una obra molt important perquè han de fer encabir els trens de mercaderies per aquesta línia. Els usuaris de Rodalies no hi guanyarem res, més aviat al contrari”, apuntava Llop.

 

FER UN COMENTARI