Els grups d’ERC d’Olèrdola, Santa Margarida i els Monjos i Vilafranca presentaran una mateixa moció en els darrers plens municipals d’aquest mes demanant que es faci un estudi de viabilitat per impulsar el transport públic en xarxa que enllaci els polígons industrials dels tres municipis amb els respectius nuclis urbans per, d’aquesta manera, donar servei als treballadors.

Els republicans posen de manifest que a Vilafranca i en un radi de 5 km hi viu el 50% de la població de la comarca i és la zona de màxima producció industrial. Expliquen que la moció està fonamentada d’acord als estudis de mobilitat consultats, en els quals es constata que els principals desplaçaments de la comarca es realitzen entre els municipis de Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos  i Olèrdola, cosa que provoca embussos d’accés als polígons a les hores d’inici i finalització de la jornada laboral. “Entre aquests tres municipis hi ha gairebé els mateixos mitjans de transport i vies de comunicació que els anys 60”, denuncia el regidor de Santa Margarida i els Monjos, Josep Arasa. “Les circumstàncies actuals han canviat molt i cal adaptar el transport públic als nostres temps”, afegeix Fina Mascaró, d’Olèrdola.

ERC creu que amb aquesta interconnexió es donaria resposta a les necessitats dels treballadors. “És una moció que respon a una manera d’entendre la municipalitat”, conclou la regidora Mònica Hill, de Vilafranca.

1 COMENTARI

  1. I sobretot, també falten carrils bici per arribar als polígons industrials des de les diferents poblacions del Penedès. És una llàstima que no ens puguem moure tranquil.lament pel Penedès en bici i de manera segura, calen accions urgents en aquest sentit. Aquesta última proposta també s’enllaça amb l’enoturisme i la sostenibilitat.

FER UN COMENTARI