Al ple municipal que se celebrarà demà a l’Ajuntament de Vilafranca, ERC presentarà una moció i una bateria de punts amb el feminisme com a eix vertebrador. “Cal fer un pas endevant perquè la perspectiva de gènere i el feminisme arribi a tots els racons de l’Ajuntament”, ha anunciat el portaveu del grup, Pere Sàbat.

Els republicans apunten que, malgrat que el govern ha impulsat serveis que funicionen, “és hora de donar un pas més perquè l’Ajuntament excel·leixi en aquest àmbit”, per això presentaran una moció demanant que els Punts Liles no es redueixin només als dies de Festa Major i que acabin un cop finalitzen els concerts, sinó que ampliin l’horari i que se n’habilitin també en altres períodes com, per exemple, els dies festius de Nadal. Així mateix, sol·liciten que el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona) pugui donar una resposta més ràpida als casos que no són una emergència i que es compti amb un parc de lloguer per a dones víctimes de la violència masclista.

A banda d’aquesta moció, ERC en presentarà una altra per demanar al govern que habiliti al cementiri un espai d’homenatge i record per al dol perinatal i que, alhora, impulsi algun grup d’acompanyament a aquest dol. “Demanem que es facilitin eines a les famílies que han perdut un fill durant la gestació o els dies immediats al seu naixement i que sovint pateixen el silenci”, comenta la regidora Gemma Urgell.

En el ple de demà dimarts els republicans reclamaran al govern que posi solució als nombrosos punts foscos que hi ha a la vila i que generen inseguretat i els demanaran quines mesures estan duent a terme en aquest àmbit i quines tenen previstes impulsar el 2022. Finalment, insistiran de nou perquè l’Ajuntament posi noms de dones als carrers: “A Vilafranca hi ha 400 noms de vies públiques, la meitat són noms de persones i d’aquests només un 6% són de dones, la majoria de les quals relacionades amb la religió”, indica Salvador Campamà.

FER UN COMENTARI