Es constitueix a Vilanova l’Associació Projecte Buchenwald

0
197
Camp de concentració de Buchenwald. Foto: Projecte Buchenwald.

Coincidint amb el desè aniversari del Projecte Buchenwald, Vilanova i la Geltrú reformula la iniciativa impulsada per l’Amical de Mauthausen i altres camps i presenta la nova Associació Projecte Buchenwald.

L’entitat neix amb la finalitat d’impulsar i dinamitzar el Projecte Buchenwald a nivell local i comarcal i protegir la memòria de la deportació als camps nazis, en especial dels deportats i deportades del Garraf i el Penedès. A més, l’associació manté la seva aposta ferma per seguir sensibilitzant contra el feixisme i promoure la defensa dels Drets Humans.

L’expresident de l’Amical de Mauthausen i altres camps, Enric Garriga, serà el nou coordinador del Projecte Buchenwald a Vilanova i la Geltrú. Garriga explica que la constitució d’aquesta nova entitat els permetrà assumir la representació dels deportats republicants al Comité Internacional de Buchenwald i coordinar-se amb el Memorial del Camp i amb les altres Amicals i entitats memorialistes. Per aquest motiu, l’associació s’adherirà a la Xarxa Mai Més i també s’integrarà a la Coordinadora d’Amicals i entitats de memòria de l’exili i la deportació que s’està creant actualment.

La nova entitat vilanovina seguirà duent a terme les activitats que, des de fa 10 anys, desenvolupa el Projecte Buchenwald. Conferències als centres educatius, difusió d’exposicions temàtiques, cicles de cinema, presentacions de llibres o actes commemoratius i d’homenatges als deportats i deportades seran algunes de les activitats principals que durà a terme l’Associació Projecte Buchenwald.

 

FER UN COMENTARI