Es constitueix la Taula de Formació Professionalitzadora de Vilafranca

0
351

Aquest dimarts s’ha constituït a Vilafranca la Taula de Formació Professionalitzadora, un punt de trobada en què hi són presents l’Ajuntament de Vilafranca, els departaments d’Educació i Treball de la Generalitat de Catalunya, així com agents socials, educatius i econòmics amb l’objectiu de millorar la formació professional al territori.

Per la regidora d’Educació, Xell Montserrat, la Taula ha d’esdevenir una plataforma de treball oberta a tots els agents i on tothom hi pugu aportar la seva visió per tal de generar consensos amplis per fer un territori més competitiu a través del coneixement i, alhora, que esdevingui un espai per repensar l’oferta de Formació Professional existent en funció de les necessitats del teixit empresarial del territori. “Necessitem articular tots els actius, agents i recursos presents al territori per acompanyar la població en la seva trajectòria educativa, oferir noves oportunitats educatives i sobretot lluitar contra l’abandonament escolar prematur, que és un repte de país”, explicava.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, insistia en la importància de tenir ma do’obra qualificada: “Malauradament ens sobren universitaris i ens manquen persones amb oficis. Els estudis ens diuen que l’Alt Penedès presenta un baix nivell de qualificació dels treballadors. Estem per sota de moltes comarques en aquest sentit i això n’afecta la competitivitat”. En la mateixa línia l’alcalde, Pere Regull, es lamentava de la manca de formació professional adaptada a les demandes de la indústria: “El Penedès és una comarca que històricament té un problema de manca de formació, però alhora cal fer promoció del que tenim, que té un alt nivell d’inserció laboral. Tant de bo que d’aquí a uns anys, arran del treball d’aquesta taula, puguem dir que tenim una població més formada per posar a l’abast de les empreses de la comarca”.

 

 

FER UN COMENTARI