El Servei Català de la Salut ha comunicat a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos la decisió de construir un nou Centre d’Atenció Primària (CAP) al municipi que esdevingui el centre de referència de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l’Alt Penedès Sud.

Aquesta reorganització respon a l’augment de població de la zona d’influència de l’ABS, que ha passat de 26.655 habitants, l’any 2002, als 33.226 que té actualment, i que ha provocat que des de CatSalut s’hagi optat per desdoblar l’atenció en dues zones, al nord i al sud de la comarca.

La nova ABS Alt Penedès Sud quedaria formada pels municipis de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola (excepte els nuclis de Sant Pere Molanta i Can Trabal), Castellví de la Marca (La Múnia), Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix, Pontons, els nuclis de Torrelletes, Sant Marçal i Les Masuques del municipi de Castellet i la Gornal i els nuclis de Bonany i Valldosera, del municipi de Querol.

Santa Margarida i els Monjos disposa actualment d’un CAP que no permet l’ampliació física dels seus espais i per aquest motiu es proposa la construcció d’un nou centre per al qual l’Ajuntament cedirà part del solar situat a l’avinguda de Cal Rubió, davant la Biblioteca municipal. Amb la desafectació dels terrenys per al nou CAP, per part de l’Ajuntament, s’iniciarà el camí de construcció del nou centre d’atenció, si bé des de CatSalut encara no s’ha concretat el calendari de quan es procedirà a la seva edificació.

FER UN COMENTARI