Castell de Sant Martí.

Aquesta setmana comencen les obres per donar una dimensió més urbana a la carretera del castell de Sant Martí. En concret, s’acompanyarà el vial d’una calçada lateral per a vianants, atès que és molt utilitzada per la població martinenca com a ruta de passeig i d’accés al castell dels Santmartí i l’església del conjunt monumental del turó de la Roca.

Actualment els vianants no disposen de cap itinerari segur ja que no hi ha voreres en cap dels dos marges i la carretera té poca amplada. A més, des de l’Ajuntament tenen constància que molts vehicles circulen BV-2129 a massa velocitat. Per posar-hi remei, s’habilitarà un pas especial per a vianants d’un metre i mig d’amplada per la cuneta de la carretera, de manera que passarà per sobre el sistema d’evacuació d’aigües pluvials. El pas de vianants tindrà un color diferent a la calçada i estarà separat per una filera de llums al terra. Als dos ponts actuals es farà una passera exterior de fusta, de manera que no calgui eixamplar els ponts.

A més, s’instal·laran al llarg de la pujada quatre plataformes elevades, per minorar la velocitat dels vehicles; es reasfaltarà tota la carretera; i es crearà un mirador al primer revolt, amb vistes cap a l’ermita de Sant Joan de Lledó.

Els treballs està previst que durin quatre mesos, amb un cost de 850.000 euros, dels quals Diputació de Barcelona n’assumirà el 78% del cost, i la resta anirà a càrrec de l’Ajuntament. Un cop acabades les obres, hi ha el compromís de la Diputació de passar la carretera a propietat municipal.

FER UN COMENTARI