Es crea una plataforma contra el tancament d’una llar d’infants a Gelida

0
1706

L’Ajuntament ha informat les famílies que tancarà la llar d’infants municipal Cérvol Blau al curs 2020/21 i unificarà totes les places de 0-2 anys en una única llar d’infants, al Montcauet. Aquesta decisió ha tingut com a resposta la creació de la Plataforma per les llars d’infants de Gelida, que defensa la continuïtat de les dues llars d’infants municipals i que s’oposa a la seva unificació. “Considerem que l’educació no és un negoci, és una aposta de present i futur per a la nostra societat”, diu la Plataforma, que ha convocat per aquest dijous a les 7 de la tarda una manifestació sorollosa entre el Cérvol Blau i la Casa de la Vila. En pocs dies, el manifest redactat per la plataforma ha recollit ja més de 250 adhesions.

Des de la Plataforma es denuncia que sumant la preinscripció del Montcauet i del Cérvol Blau, per a l’any que ve només quedaran vuit places disponibles, i que no hi ha planificació sobre què passarà si creix la natalitat a Gelida en els propers anys; asseguren que les aules estaran plenes, amb les ràtios al màxim i amb menys personal disponible. A més, creuen que una única llar gran comporta “perdre el caliu de ser una llar petita” i que es perdria “qualitat educativa”. També denuncia que la decisió és política i que no ve avalada per cap informe.

La plataforma es va crear a principis de març, davant la sospita –encara no confirmada per l’Ajuntament– del tancament del Cérvol Blau. El 7 de març va fer una primera concentració de protesta i s’han anat succeint assemblees obertes a les famílies a l’Ateneu Gelidenc. També han penjat cartells pel poble i davant les llars d’infants.

El 9 de març, l’Ajuntament va penjar un comunicat a internet manifestant que no havia pres cap decisió en relació a la fusió de llars, i donava a entendre que la mobilització ciutadana no tenia raó de ser, però tan sols nou dies després, el 18 de març, confirmava la reorganització en una sola llar i el tancament progressiu de cara al curs 2020/21. Una confirmació amb la qual la Plataforma es reafirma en la seva denúncia que l’Ajuntament ho ha estat preparant tot d’esquena a les famílies.

FER UN COMENTARI