És desnonada una família formada per pare i tres menors, a Vilafranca

0
2251

Aquest dimecres al matí una família de Vilafranca, formada per pare i tres fills, ha estat desnonada per impagament del lloguer, segons ha denunciat públicament el Sindicat de Llogaters del Penedès. Ha estat cap a 2/4 de 12 del migdia, al carrer Alguer (barri del Poble Nou), quan ha arribat la comitiva judicial amb el propietari, el seu advocat i l’API. Feia temps que el llogater, en situació d’atur de llarga durada, havia rebut la notificació de la data del desnonament.

 

El Sindicat vol denunciar la intransigènsia de la propietat, que no ha volgut donar una setmana més d’estada a l’habitatge per tal de donar temps als Serveis Socials a trobi un pis d’emergència per a la família, adduint que el desnonament s’havia posposat en dues ocasions abans. Es dona la circumstància que avui el fill petit, de 6 anys, estava malalt. Les seves germanes tenen 12 i 14 anys. El Sindicat considera inacceptable la falta d’humanitat del propietari.

 

Així mateix, reclama a l’Ajuntament voluntat política per articular legalment l’expropiació en usdefruit de pisos buits que siguin propietat de grans tenidors a Vilafranca, com a via per forçar que els posin al mercat, ja sigui en venda o lloguer. Igualment, considera que a la vila hi hauria d’haver una mesa d’emergència i una oficina d’habitatge que gestionessin situacions com la que s’ha donat aquest dimecres.

Es dona la circumstància que just quan acabava de ser desnonada, la família ha rebut la notificació que podia començar a tramitar disposar d’un habitatge alternatiu, un any després d’haver sol·licitat ajut. El Sindicat denuncia també la lentitud de l’administració a respondre en casos d’emergència.

 

Val a dir que la família ha estat allotjada provisionalment en un pis dels Monjos. Xus Magallon, com a portaveu del Sindicat de Llogaters, considera que “no podem gentrificar els nostres vilatans” a altres municipis, tenint en compte els tres menors estan escolaritzats a Vilafranca: el nen i la nena menors, al col·legi Cristòfor Mestre, i la nena més gran, a l’institut Alt Penedès.

FER UN COMENTARI