L’equip de govern de Vilanova ha anunciat que d’aquí a finals de legislatura (maig 2019) té previst invertir 1,5 milions d’euros en obres per millorar l’espai públic i edificis municipals. Les prioritats seran les obres als eixos comercials, barri de Mar i escoles, així com millores en l’accessibilitat i seguretat dels vianants.

Intervencions estratègiques

El regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet ha avançat que les obres duraran fins ben entrat el primer quadrimestre de 2019 “per executar totes aquelles accions de millora a les quals ens vàrem comprometre a l’inici del mandat actual i que també recull el Pla d’Actuació Municipal”. Tant el regidor com l’alcaldessa han ressaltat que moltes de les intervencions que s’han desenvolupat o es preveu desenvolupar a la via pública responen a l’estratègia política de dinamització econòmica de la ciutat: “hem prioritzat intervencions de millora en els indrets on hi trobem els principals actius que tenim com a ciutat: el mar i el teixit comercial, sense deixar de banda altres actuacions imprescindibles per al conjunt de la ciutadania com la millora en l’accessibilitat, les obres a les escoles, els arranjaments de voreres, la renovació del mobiliari urbà…” ha explicat l’alcaldessa.

Pel que fa al pla de millores comercials, Giribet ha anunciat que després de la Festa Major es millorarà l’eix del carrer Tetuan-Havana i a finals d’any s’abordaran actuacions de millora a la rambla Principal com la reparació de paviments i les millores en el mobiliari urbà. “El pla de millora d’eixos comercials continuarà durant el 2019, ja que es tracta d’un pla ambiciós que contempla un total de 8 actuacions amb una inversió total de 288.000 euros”, ha manifestat el regidor.

Pel que fa a les actuacions del barri de Mar, Giribet ha explicat que es tracta d’un punt estratègic i un compromís electoral. Davant la impossibilitat de demanar una llei de barris específica per al barri de Mar “amb recursos municipals hem intentat fer les inversions necessàries”, com per exemple la zona 30, l’aparcament regulat exclusiu per al veïnat, millores a les cruïlles, un tram nou de carril vici, etc. Entre aquestes intervencions i les que es preveuen fins a meitats del 2019, es farà una inversió total de 600.000 euros.

El regidor de Projectes i Obres ha donat a conèixer que una de les primeres accions que es realitzaran aquest estiu és la proposta número 5 dels pressupostos participatius que fa referència a l’adequació del paviment del carrer de Josep Coroleu, amb una inversió de 30.000 euros. També es preveu executar altres propostes com la continuació del carril bici per la ronda Ibèrica i punts d’aigua per a corredors i caminants.

FER UN COMENTARI