Es modifica el Protocol de Festa Major de Vilanova per incloure el pilar caminant dels Bordegassos

0
672

El Ple de l’Ajuntament d’aquest mes d’abril ha aprovat la modificació del Protocol dels balls i entremesos participants en les cercaviles de la Festa Major de la Mare de Déu de les Neus. La modificació ha consistit en el canvi d’ordre dels balls, per poder incloure el pilar caminant dels Bordegassos, que a partir d’enguany encapçalaran la Cercavila de Sortida d’Ofici, tal com van començar a fer l’any passat.

L’any 2018, els Bordegassos  van presentar a la Regidoria de Cultura una proposta de modificació de la seva ubicació dins de la Cercavila de Sortida d’Ofici, per poder ser la primera colla que surt i actua en aquesta cercavila. Aquesta ubicació possibilita la realització d’un pilar de quatre que vagi caminant des de la Plaça de les Neus fins a sota del balcó de l’Ajuntament a la Plaça de la Vila. La proposta es va presentar també a la resta de colles participants en la Cercavila, i a la Comissió de Protocol de Festa Major. Durant la Festa Major 2018 es va fer la prova pilot d’aquesta experiència, que va tenir una valoració molt positiva de l’experiència.

Després de ser aprovada la proposta per la Comissió de Protocol de Festa Major i la Regidoria de Cultura,  el Ple qui ha aprovat la modificació del Protocol. D’aquesta manera, el dia 5 d’agost al migdia, la Cercavila de Sortida d’Ofici que surt des de la plaça de les Neus i baixa per la rambla Principal i l’avinguda de Francesc Macià fins a arribar a la plaça de la Vila, estarà encapçalada pels Ministrers de la Vila Nova, la Corporació Municipal i els Pabordes, i seguida pels balls, entremesos i colles participants en el mateix ordre de la Cercavila d’Anada d’Ofici, excepte la colla dels Bordegassos de Vilanova, que serà la primera colla a sortir davant del Ball de Diables de Vilanova.

 

FER UN COMENTARI