El darrer ple municipal de la legislatura va servir per aprovar la modificació puntual del Pla General d’Ordenació de les parcel·les de sòl privat del sector de La Carrerada afectades per la línia orbital ferroviària.

La zona de La Carrerada és la que queda per sobre de la urbanització Aragai i per sota de La Collada. L’any 2010 la Generalitat de Catalunya va aprovar el Pla Director d’Infraestructures de Catalunya segons el qual per aquesta zona (la part alta de la Ronda Ibèrica) hi hauria de passar la línia de tren orbital que servirà per unir Vilanova amb Vilafranca, Martorell, Terrassa, Sabadell, Granollers i Mataró.

Per Xavier Serra, regidor d’Urbanisme, el que el ple va aprovar és una modificació del desenvolupament de la zona perquè no quedin parcel·les edificades sobre la traça d’aquest futur tren. “Això no comporta cap increment de l’edificabilitat ni cap modificació important, l’únic que fa és traslladar l’edificabilitat en un altre espai d’aquest sector”. La Carrerada és una zona en desenvolupament des del 2008, tot i que en aquesta zona afectada per la traça del tren orbital només hi ha una casa construïda. Aquest habitatge va obtenir la llicència abans del 2010, amb la normativa vigent del moment, per això, segons el regidor “la casa es quedarà com està perquè es va construir amb els permisos que calien aleshores”.

FER UN COMENTARI